Projekt Debtless

Written by admin on. Posted in Novice

Projekt Debtless na Nizozemskem

Nizozemski partner Deplannenmakers je 2. in 3. februarja organiziral 2. projektni sestanek evropskega projekta Debtless. Prvi udeleženec Vitek iz Češke je prispel v Leeuwarden že v torek zvečer, saj je bil odgovoren za program sestanka, nekaj časa pa je namenil tudi ogledovanju prelepega mesta Leeuwarden. V sredo zvečer so prispeli še vsi ostali udeleženci. Najdaljšo pot za sabo so imeli udeleženci iz Litve, kar 18 ur, bilo je pa tudi nekaj zamujenih letov. Pot z vlakom iz letališča do Leeuwardna po večini ni trajala dlje od 2,5 ur.

Sestanek se je začel v četrtek, 2. februarja točno ob 9.00 v pisarnah Deplannenmakers z razpravo o programu sestanka in drugih praktičnih napotkih. Kmalu se je sestanek spremenil v predstavitev spletne strani projekta s strani angleških partnerjev Crystal, ki so jo ostali partnerji po nekaj administrativnih spremembah tudi sprejeli. V nadaljevanju sestanka so partnerji razpravljali še o diseminaciji projekta, za katero je zadolžen Zavod za mladino. Vsi partnerji so do drugega sestanka naredili tudi raziskavo trga glede kreditov v njihovih državah, primerjavo po državah pa so predstavili litvanski partnerji. Za prvi dan sestanka v pisarni je tako partnerjem ostala le še razprava o vsebini priročnika, ki so jo vodili italijanski partnerji. Ob koncu popoldneva so partnerji obiskali Kredietbank Nederland, kjer jim je direktor Ger Jaarsma prikazal, kako se je reševanje dolgov spreminjalo tekom let.

Po dolgem dnevu je napočil čas, da se partnerji naučijo nekaj o zgodovini Leeuwardna. Tako so se odpravili na voden ogled Blokhuispoorta, nekdanjega zapora, ki ga trenutno uporabljajo kot center za podjetnike v kulturnem in umetniškem sektorju.

Večer so partnerji pričeli z večerjo v Stadscafeju in končali v irskem pubu z neformalnim druženjem.
V petek zjutraj so si razdelili delovne naloge, nato pa so po večini zaradi veliko na novo zapadlega snega odhiteli do letališča. Odšli so z mislijo na 3. projektni sestanek, ki bo potekal 5. in 6. julija 2012 v Klaipedi, Litvi.

Več o projektu Debtless lahko preberete tukaj: http://debtless.eu/

Trackback from your site.

Leave a comment

*