Projekt: aktivirajmo igrišča

Written by admin on. Posted in Projekti

Mladi smo mladi čedalje manj aktivni – tudi športno. Včasih je težko dobiti ekipo za preprosto športno igro košarke na domačem igrišču, kaj šele za organizacijo kakšnega večjega dogodka. Ne le v mestih, pač pa tudi na podeželju, kjer mladi, ko odidejo v različne srednje šole nimajo več sredstev povezovanja, ali pa vsaj ne takšnih, ki bi jih za to zadostno motivirala. Mladi zato vedno več časa preživijo pred računalnikom in televizijo. To se odraža na njihovem zdravstvenem stanju saj se pojavlja trend vedno večjega števila mladih s prekomerno telesno težo. Prav tako postajajo socialno neaktivni in izgubljajo motivacijo. Družijo se predvsem preko informacijskih socialnih mrež, igubljajo pristen fizični stik s sovrstniki, ne znajo komunicirati s starši. Prav tako imajo probleme mladinske organizacije, ki s težavo pridobivajo udeležence na “klasične” dejavnosti ter nove člane. Nekatere manjše mladinske organizacije pa nimajo ponudbe za svoje člane, ki bi mlade zares pritegnila. Nekatere izmed njih smo že kontaktirali in so navdušene za sodelovanje, saj je naš projekt dodana vrednost, ki jo lahko brezplačno ponudijo svojemu članstvu in ga s tem aktivirajo.
Eden izmed ciljev našega projekta je, postavitev športnega portala, ki bo mlade dosegel tam kjer so: na internetu in jih zmotiviral, da gredo tudi tja, kjer naj bi za svoj zdrav razvoj vsaj nekaj časa bili – nazaj na igrišča! Omogočal bo komunikacijo in povezovanje mladih, ki bivajo v določenem kraju, pa se (še) ne poznajo dobro med seboj, ker še nimajo vzvoda, ki bi jih bil skupaj pripeljal ob istem času na isto igrišče. Deloval bo tako, da bo pobudnik objavil termin športne aktivnosti, mladi pa se bodo prijavili v ekipe in se ob dogovorjenem času dobili na določenem igrišču. Med kraji, kjer bo portal bolj zaživel, bomo organizirali športna srečanja. Portal bo odskočna deska in motivator za aktivno preživljanje prostega časa, druženja s sovrstniki, soorganiziranja družbenega dogajanja, aktiviranja lokalnih skupnosti.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Comments (6)

 • Jože J.

  |

  Verjetno zanimiva povezava.

  Reply

 • macbook repair

  |

  Thanks for sharing such a nice idea, post is nice,
  thats why i have read it entirely

  Reply

 • iphone repair petaling jaya

  |

  I am not sure where you are getting your info, but good topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for wonderful information I was looking for this information for my mission.

  Reply

 • ipad repair sunway pyramid

  |

  I do believe all of the ideas you’ve offered to your post. They’re very
  convincing and will certainly work. Nonetheless, the posts are too quick for novices.
  Could you please prolong them a bit from subsequent time?
  Thanks for the post.

  Reply

 • Candy Crush

  |

  Here’s how to make an ice cream pie, including directions for a cookie crust (with variations), plus ideas for fillings and toppings. Chocolate candy that you simply get from the supermarket for the duration of the season, generally include useful tips to transform this and other sweets into amazing presents. While the bananas are caramelizing, desperate the bwatch, spwatch with the butter, and spatter with the bark and nutmeg.

  Reply

Leave a comment

*